Augusztusig nem nyit ki a Hullámfürdő kültéri strandja

Ma nyit ki az Orfű Aquapark!
2014-06-07
Összes

FRISSÍTÉS: A Pollack Strand 2014-ben június 6-án nyit!

A  BAMA.hu cikke szerint augusztusig biztosan nem fogja a Hullámfürdő megnyitni a kültéri strandját, mivel a medencék felújításra szorulnak.

A tavaszi vizsgálatok derítették ki, hogy a kültéri medencék állapota sokkal rosszabb, mint amire a szakemberek számítottak.

Sajnos így a pécsi embereknek egyelőre be kell érniük a Pollack Stranddal, amely várhatóan a napokban fog kinyitni, vagy az ANK Uszodával. Akik pedig akár nagyobb távolságokat is bevállalnak a strandolás érdekében, azok szabadon választhatnak a baranyai fürdők kínálatából.

Az alábbiakban a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közleménye olvasható:

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. az üzemeltetése alatti mindhárom korábbi esztendőben külön figyelmet fordított aHullámfürdő két kültéri medencéjének karbantartására. Az eddig elvégzett burkolatjavítási, szigetelési, szigetelő festési munkálatok azonban nem bizonyultak elegendőnek az előregedett, számtalan technikai problémával küzdő, még évtizedekkel korábban egy nagyból különválasztott (és a hullámoztató berendezés miatt így a tervezettnél nagyobb terhelésnek kitett falazatú) két medence további megnyugtató üzemeltetéséhez.

Az idén tavasszal a medencék részleges megbontásával elvégzett alaposabb vizsgálatok szerint azonban az aljzatuk és falazatuk is a vártnál is rosszabb műszaki állapotot mutatott, így elengedhetetlen a nagyobb mértékű, szerkezeti részeket is érintő javítás, felújítás. Ennek során azonban most nemcsak megerősítik, hanem teljes egészében újra is burkolják, körben korszerű taposókkal, zuhanyzókkal szerelik föl a két medencét.

Ehhez azonban szükség van a medencék teljes lezárására, egyben a strandterület jelentős részének munkaterületkénti használatára, így biztonságos körbekerítésére.
Az önkormányzat a munkálatokhoz külön anyagi forrásokat szabadított föl (a teljes bekerülési költség mintegy 45 millió forint); a közelmúltban eredményesen lezárult a közbeszerzési eljárás, az üzemeltető PSN Zrt. már szerződést is kötött a nyertes TM Hidro Kft.-vel.

Az előkészítési munkák már megkezdődtek, a tényleges kivitelezés napokon belül megindulhat.

A várható átadási határidő augusztus – az ennél pontosabb dátum azonban csak a medencék talpbetonzatának teljes felbontása után derül ki, a feltárt hibák javításához szükséges pontos technológia függvényében.

A felújítási munkálatok alatt a sportuszoda, illetve az épületben lévő valamennyi szolgáltatás az eddigieknek megfelelően zavartalanul üzemel, a nyáron úszni érkező vendégek részére a sportuszoda melleti területen lesz elkerítve egy külső napozórész. Ugyancsak egy külön területet kerítettek el a nyári úszótáborokba érkező gyerekek részére is, az ő edzéseiket pedig ugyancsak az 50 méteres sportmedencében tartják.

2 Hozzászólás

  1. […] a nyár elején írtuk, hogy nem tudja kinyitni a pécsi Hullámfürdő a kültéri strandját, mivel a medencékből már évek óta szivárog a víz és idén végre felújítják. A […]

  2. […] a városban megfelelő fürdőt találni. Idén nyáron pedig tovább súlyosbította a helyzetet a Hullámfürdő felújítása […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük