Milliárdok ipartelepre és az új élményfürdőre (Pécsma.hu)

Felkerült a pécsi és baranyai fürdők 2016-os árai és a nyitva tartásai
2016-02-02
Pécs városa a vizes-vb-ről vásárolna medencét (Bama.hu)
2016-04-11
Összes

Újabb milliárdok érkeznek Pécsre, miután a legfrissebb döntés szerint két és félmilliárd érkezik idén a régóta várt élményfürdő és ipartelepek kialakításának előkészítésére a Modern Városok Program keretében.

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami szerint 500 millió forint érkezik még idén a Kertvárosban épülő élményfürdőre és sportkomplexumra. Szintén döntött a kabinet arról is, hogy kétmilliárd forintot biztosítanak elhagyott ipari területek hasznosítására a helyi kis- és közepes vállalkozások fejlesztése érdekében.

Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő a jövő héten tart sajtótájékoztatót a most megítélt támogatásokkal kapcsolatban. Annyit előzetesen elmondott: örömteli, hogy a kormányzat már el is utalta az új pécsi vásárcsarnok területének megvásárlásához szükséges 500 millió forintos támogatást.

Jelezte: a kabinet emellett korábban döntött Pécs kulturális és közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK Nkft.) 1,17 milliárdforintos állami többlettámogatásáról, s arról, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat ettől az évtől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, kampuszfejlesztésre és a klinikum modernizációjára. Mindez azt jelenti, mondta, hogy a kormányzat továbbra is elismeri a pécsi városvezetés és az egyetemi vezetés eddig elért eredményeit.

http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/milliardok-ipartelepre-es-az-uj-elmenyfurdore/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük