NYITNAK A STRANDOK! ÍME, A BARANYAI KÍNÁLAT! (Pécsma.hu)

Pécs városa a vizes-vb-ről vásárolna medencét (Bama.hu)
2016-04-11
Ép testben ép lélek
2016-05-30
Összes

Napok kérdése és elstartol Pécsett a strandszezon, és mivel komolyan közeleg az igazi nyárias idő, ezért készítettünk egy strand-összeállítást azoknak, akik már alig várják, hogy csobbanhassanak egyet valahol a városban, vagy Pécs közelében.

A pécsiek kedvenc strandjai nemsokára kitárják – vagy már ki is tárták – kapuikat, újra beindul a városban a strandszezon. Az időjárás pedig – ha minden a terv szerint halad – remek kora nyári idővel kedvez majd a fürdeni vágyó pécsieknek. De hova is menjünk, ha már nem bírjuk szárazon a frissen érkező kellemes meleget?

A nem is olyan rég 60 millió forintból felújított Hullámfürdő strandja június 10-én, az iskolai nyári szünet kezdetén nyit, a frissen szabaduló fiatalok tehát egy nagyot csobbanva ünnepelhetnek Pécs több mint 80 éves fürdőjében. Szűcs Zsolt, a strandot is üzemeltető PSN Zrt. szóvivője lapunknak elmondta, hogy mivel a fürdő összes kültéri medencéje, a taposók és a zuhanyzók már új külsőt kaptak, ezért idén a kötelező karbantartási munkákon túl (festés, játszótér-renoválás) komolyabb újítás nem történt. A strand árai maradtak a régiek: a felnőtt jegy 1000 forint (Tüke-kártyával 900 forint), a gyerekjegy 560 forint, a diák- és nyugdíjas jegy 820 forint, délután 15 órától pedig 600 forint a belépő.

A város másik népszerű szabadtéri fürdője, a Pollack-strand június 1-től nyit. Az egyetemisták által kedvelt hely továbbra is egy feszített víztükrű és két gyermekmedencével várja a látogatókat, a medencék mellett pedig van itt még röplabdapálya, játszótér, tűzrakóhely és grillező is, de aki ejtőzni akar, annak a hintaágyak is jól fognak jönni. A strand még mindig olcsónak mondható: reggel 6 és déli 12 óra között a felnőttek például 550 forintért, a gyerekek 400 forintért fürödhetnek, a reggeli úszójegy pedig (6.00-9.00-ig) 330 forint. A jegyek „főműsoridőben” (13.00-19.00) sem drágák, a felnőttjegy 800 forint, a gyerekjegy 600 forint. Este 19.30-tól 22.00-ig a felnőttek 550 forintért, a gyerekek 400 forintért lubickolhatnak a sötétben.

Ha egy kicsit utaznánk a felfrissülésért, akkor pedig ott van a pécsiek által szeretett Orfűi Aquapark, mely komoly fejlesztésekkel várja a strandolókat. Az új üzemeltetővel működő Orfűi Aquapark üzemeltetési vezetője lapunknak elmondta, hogy a strand nagyszabású karbantartási- és felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak. A teljes gépészet megújul, a medencék burkolatát lecserélik, a csúszdák biztonsági vizsgálatait végzik a szakemberek, a pénztárhelyiséget korszerűsítik, és a jövőben állandóan jelen lesznek a strandon a mentők is. Az egyik legfontosabb változás azonban az, hogy az új napijegy egy vonalkódos karszalag lesz, mellyel a strandolók nyugodtan elhagyhatják a strand területét. Az Orfűi Aquapark pontos nyitása egyelőre még képlékeny, de feltehetően június 4-én már fürödhetünk itt is.

Harkányban a fürdőkert már megnyílt, a medencék tele vannak, a vízminőség vizsgálat pedig jelenleg zajlik a meg nem nyílt kültéri medencékben, de ez nem akadályozza meg a strandot abban, hogy június 1-jével megnyissák azokat is. A legnagyobb fejlesztés azonban még egy pár hétig eltart, mondta Hegyi Ákos, a Harkányi fürdő igazgatója. A két csúszda mellé ugyanis június második felében érkezik egy komplett csúszdapark is összesen 7 új csúszdával (lesz kamikaze-csúszda, családi csúszda, „hagyma-csúszda”, stb.), mindössze 1000 forintos napijegyért. Az árakat tekintve két változás történt. Az egyik a két órára szóló 750 forintos úszójegy (pontosabban az 1600 forintos napijegyből visszakapunk 850 forintot, ha két órán belül elhagyjuk a strandot), a másik meg egy aprócska, 90 forintos áremelés, ami a gyógyfürdő napijegyére vonatkozik (2900 forintról 2990 forintra emelték).

A Pécshez közeli települések kisebb strandjainál is mozgolódás érezhető. Magyarhertelenden a medencék már üzemelnek, június 1-jén startol itt a szezon. Itt az újdonság a szaunakert mellett – mely a szaunázok saját kis zöld övezete – az úgynevezett endorfin-szauna, melyben egyszerre 60 fő is felpezsdítheti a vérkeringését. A felnőtt egész napos jegy 1800 forint, a nyugdíjas 1500 forint, a diák 1300 forint, a gyerek pedig 700 forint.

A szigetvári fürdő kültéri gyógy- és termál-medencéje egész évben üzemelnek, a sport és gyermekmedence pedig lassan már egy hónapja várja a fürdőzőket, a fürdőzők viszont inkább a meleget várják. Az pedig lassan itt van, szóval irány Szigetvár, az árak változatlanok

A sikondai kültéri élménymedence már nyitva van, a most épp szépülő kültéri sportmedencének azonban még kérdéses a nyitási időpontja. A sportmedence mellett felújították a szaunaparkot is, új zuhanyzók és dézsák várják a vendégeket. Az árak nem változtak tavalyhoz képest, a sportmedencének viszont saját díjszabása lesz.

A siklósi termálfürdő szabadtéri strandja június 1-jén nyit, a 33 méteres sportmedence még ugyan nincs feltöltve, mivel annak környékén új faburkolatot raknak le. Szintúgy június 1-jén nyit a sellyei termálfürdő strandja is, ahol az új kerítés felépítésén kívül más nem nagyon változott, a belépőjegyek ára sem. Beremend is június 1-től várja a strandolókat, egy új, korszerű sátorozóhellyel a medence közelében.

http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/nyitnak-strandok-ime-a-baranyai-kinalat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük