Érdemes itthon nyaralni! Megmutatjuk, miért!

Így válasszunk lábbelit a gyermeknek nyárra!
2017-07-21
Felkerültek a pécsi és baranyai fürdők 2018-as árai és a nyitva tartásai
2018-04-04
Összes

A magyarok közel fele tervez nyaralást idén nyáron, a legtöbben azonban csak rövid időre és kis költségvetésűre tervezi nyaralását. Egyre kedveltebbek a magyarországi úti célok, ami több szempontból is kedvező hatású. Hazánkban igen sok rejtett szépség várja a pihenni vágyókat, és fürdővizeink is méltán népszerűek.

Miért utazzon itthon?

Ugyan egyre több magyar család választ külföldi – leggyakrabban tengerparti – úti célt magának nyárra, ám a legtöbben nem engedhetik ezt meg maguknak. A jó hír az, hogy Magyarország is remek helynek bizonyul nyaralási célként, ha egy kicsit alaposabban körülnézünk. Így rengeteget spórolhatunk az utazási költségeken, szállásköltségeken, utasbiztosításokon és egyéb kiadásokon, mégis óriási élményekkel, remek programokkal gazdagodhatunk, és feltöltődve, kipihenve érkezhetünk vissza a dolgos hétköznapok világába.

A hazai, rövid utak népszerűsége töretlen, ám a nyaralás időtartama növelhető, ha figyelembe vesszük a hazai lehetőségeket. Az egyik legnagyobb tételt az utazás jelenti a nyaralás esetében, amit jelentős mértékben csökkenthetünk, ha igénybe vesszük például a telekocsi-rendszerek vagy a tömegközlekedési lehetőségek valamelyikét. Helyben pedig bejárhatjuk a környéket bérelt kerékpárral, ami rendhagyó élményekkel gyarapítja a családot vagy baráti társaságot. A másik legnagyobb kiadás a szállásköltség, ám hála a különböző ár-összehasonlító oldalaknak, már ezek közül is lehetőségünk van megtalálni a legkedvezőbb ajánlatokat.

pécs fürdő, pécs strand, fürdő Pécs, strand Pécs, pécsi fürdő, pécsi strand

Magyarország számtalan olyan hellyel rendelkezik, amely csak arra vár, hogy felfedezzék! Az ismertebb és látogatottabb helyek mellett, érdemes az interneten kutakodva felfedezni azokat a rejtőzködő szépségeket is, amelyek eddig nem kerültek még a turisták célpontjába. Így figyelemreméltóak lehetnek az alábbi helyszínek: a Zempléni-hegységben járva feltétlenül keressük fel a Megyer-hegyi tengerszemet, melyet lélegzetelállítóan magas sziklák vesznek körül, igazi kuriózumnak számít hazánkban! Ugyancsak különleges élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak Miskolc egyik kevésbé ismert helyére, a sóbarlangba, ahol a hangulatos berendezésnek és megvilágításnak köszönhetően kellemes és gyógyító feltöltődésben lehet részünk. Emellett számtalan helyen túrázhatunk is, túráink során pedig a legeldugottabb vadonba is eljuthatunk!

Amit nem érdemes kihagyni…

Hazánk méltán híres fürdőhelyeiről, azokon belül is nagyon sok olyan fürdőnk van, ahol gyógyvizes medencékben is gyógyulhatunk, felüdülhetünk. Ma már az Év fürdője versenynek köszönhetően azt is megtudhatjuk, mely fürdők a legkedveltebbek a fürdőzők szemében, erről a listáról mi is választhatunk kedvünkre valót.

Nagyon jó hír, hogy mind a magyar, mind a külföldi nyaralók körében egyre népszerűbbek a hazai fürdők, forgalmuk évről-évre nő. Ennek köszönhetően nőnek a bevételeik és egyre többet fordítanak fejlesztésekre, hogy még inkább megfeleljenek a fürdőzők igényeinek. Jó hír, hogy a legtöbb fürdőben évről-évre változatlan árakon vehetjük igénybe a szolgáltatásokat, vagy csupán az infláció mértékével emelkednek a szolgáltatások díjai. A hazai fürdőket már nemzetközi szinten is elismerik, és elismertségük évről-évre növekszik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyógyturizmus is fellendülésre számíthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük