Kerüljük el a fürdőkben szerezhető betegségeket!

Hatalmas az igény egy új pécsi létesítményre (bama.hu)
2016-08-17
Felkerültek a pécsi és baranyai fürdők 2017-es árai és a nyitva tartásai
2017-03-31
Összes

A strandok és a különféle fürdők sokszor lehetnek a betegségek és gombás fertőzések melegágyai, több ember emiatt nem is szívesen látogatja őket, főleg nem kisgyermekkel. Mit tehetünk, hogy anélkül hódolhassunk a fürdőzés szenvedélyének, hogy utána napokig-hetekig szenvednünk kellene?

Kisgyermekek fülgyulladása – egyszerűen elkerülhető

A strandon „beszerezhető” leggyakoribb betegség a gyermekek esetében, a fülgyulladás. A gyerekek önfeledten élvezik a vízben való pancsolást, nem törődnek azzal, ha a víz bejut az orrukba, fülükbe. Panaszkodni is csak később kezdenek, amikor már megtörtént a baj és a begyulladt füleket hatalmas fájdalom kíséri. Szerencsére a fülgyulladás elkerüléséért nem szükséges a fürdőket is elkerülnünk, hiszen egy kis odafigyeléssel megúszhatjuk a bajt.

Az egyik legfontosabb, hogy fültisztító pálcikát egyáltalán ne használjunk a fül tisztántartására, hiszen ez olyan hámsérülésekhez vezet, amelynek következtében a baktériumok könnyebben a fülbe kerülhetnek. Ez nagy fájdalommal és váladékozással jár, a gyermek akár be is lázasodhat.

A fül védelmére is szükség van a strandolás során, amelyet illóolaj fülbe csepegtetésével érhetünk el, ez segít a fülbe kerülő homokot, baktériumokat és bogarakat távol tartani.

A zárt és mesterséges fürdők helyett keressük a természetes vizeket, hiszen a fürdők klórtartalma is károsíthatja a fül belső hámszerkezetét, amely így szintén jó táptalajt szolgáltat a baktériumoknak.

pécsi fürdő, Pécs fürdő, pécsi strand, Pécs strand
Kerüld el az intim fertőzéseket is!

A fülgyulladás mellett a másik leggyakoribb következménye lehet a fürdőzéseknek az intim fertőzés, mely főleg a felnőtteket érinti, közülük is elsősorban a nőket, akik sokkal „fogékonyabbak” az intim fertőzések iránt. A fürdők vize, főleg a melegvizes medencék, jó táptalajai a különféle gombáknak és baktériumoknak, amelyek az intim fertőzéseket okozzák.

Az intim fertőzések nagy eséllyel elkerülhetők, ha betartunk néhány egyszerű szabályt, és alkalmazzuk azokat minden strandolást követően. Az első és legfontosabb szabály, hogy mindig alaposan zuhanyozzunk le a fürdőzés után, és törölközzünk is meg, különös tekintettel az intim testrészekre, testhajlatokra! Mindig csak a saját törülközőnket használjuk! A nedves fürdőruhát minél hamarabb cseréljük száraz ruhára és használjunk természetes anyagból, pamutból készült fürdőruhákat és ruhákat.

Általánosságban igaz, hogy részben a rendszeres ellenőrzéseknek, részben a fürdők között fennálló piaci verseny miatt, ma már kevés kivételtől eltekintve a fürdők vize tiszta, minősége pedig kitűnő. Így a fertőzések vagy a fülgyulladás veszélye miatt nem szükséges kihagynunk a nyár legnagyobb élményét a strandolást, és a szívet-lelket-testet megnyugtató és pihentető fürdőzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük