A nyár elejére megnyit a nagymedence Harkányban (Bama.hu)

Már töltik a medencét, jövő héten nyit az uszoda (Bama.hu)
2015-01-22
A lakótelkek árából épülhet új uszoda Kozármislenyben (Bama.hu)
2015-02-10
Összes

Célzott támogatásból fizeti a gyógyfürdő a rég halogatott felújítást.

Azt már az elődei is tudták, hogy valahová elszivárog a víz a gyógyfürdő egyik legkedveltebb, mintegy háromezer négyzetméter alapterületű kültéri medencéjéből, a Lepkéből, de a teljes rekonstrukció 600 millióba is kerülhet, így ezzel nem tudtak számolni, tudtuk meg Hegyi Ákostól.

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójával azután beszéltünk, hogy leeresztették a Lepke medence vizét, majd statikussal és betonhoz értő szakemberrel is megvizsgáltatták, hogy milyen állapotban van, és hová szökik a víz. A múlt év végén az önkormányzat 215 milliós célzott kormányzati támogatást kapott a fürdő fejlesztésére, amelyet a Lepke részleges felújítására költenek, és amelyhez az önkormányzat húszmilliót ad még hozzá.

Hegyi Ákos azt mondta, a betonszerkezet jó állapotban van, nem az okozza a víz elszökését, az összeillesztések azonban felújításra szorulnak, így újra kell szigetelni és burkolni a medencét. Szakértői véleményt kérnek be arról, hogy a munkát milyen technológiával és milyen anyagokkal kell elvégezni, az alapján pedig közbeszerzést írnak ki. A Lepkét reményeik szerint június 15-től újra lehet majd használni.

 

Babos A. (Dunántúli Napló)

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/a-nyar-elejere-megnyit-a-nagymedence-harkanyban-592675

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük