Télen is menjünk fürdőbe!

Ilyen volt a fürdővizek minősége 2015-ben
2015-09-25
Felkerült a pécsi és baranyai fürdők 2016-os árai és a nyitva tartásai
2016-02-02
Összes

Beköszöntött a tél, ám ez még nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a sokunk által kedvelt fürdőzésről, sőt! Épp ellenkezőleg, a legtöbb fürdő téli szolgáltatásaival is várja vendégeit, megállás nélkül, a téli időszakban is. Lakjunk bármelyik részén az országnak, számos fürdő kínálatából válogathatunk, de a karácsony környéki hosszabb pihenők arra is alkalmasak, hogy távolabbi fürdőhelyeket keressünk fel a családunkkal. Lássuk a kínálatot!

Budapest, Gyula, Hévíz és Zalakaros

Magyarországon, köszönhetően a sok hőforrásnak, számos meleg vizes fürdő, gyógyfürdő található, ez utóbbiakat különböző betegségek kezelésére ajánlják a szakemberek. A legtöbb hazánkbeli gyógyvíz mozgásszervi, ízületi betegségek gyógyítására alkalmas, de több helyen gyógyulhatunk bőr- vagy épp nőgyógyászati jellegű betegségeinkből is.

Budapesten több télen is nyitva tartó fürdő üzemel, a Dagály fürdőben például egy 25 és egy 50 méteres úszómedencét,  és 2 termál gyógymedencét vehetünk igénybe télen. A Széchenyi fürdőben bel- és kültéri gyógymedencék, gőzkamrák, szaunák, különféle masszázsok által nyújtott szolgáltatásokat vehetünk igénybe, míg a Lukács fürdőben a felújítási munkálatok befejeztével újra igénybe vehetők a termálmedence és termál gőzkamra valamint a szaunavilág által nyújtott lehetőségek.

Budapest mellett vidéken is nagyszerű fürdőző helyeket találhatunk a téli szezonban, ha síelés helyett inkább a fürdőzést választjuk. A Gyulai Várfürdő két éve történt megújulása óta az egyik legnépszerűbb magyarországi fürdők közé tartozik, nem véletlenül. A korábbi fürdő is híres volt igényes szolgáltatásairól, ám két éve, mikor élménykomplexummal bővült a várfürdő, minden korosztály megtalálhatja itt a szórakozását. A fürdő elsősorban mozgásszervi megbetegedésekben szenvedőknek kínál gyógyulást, a gyógymedencék mellett komplex gyógykezelésekben is részesülhet itt, akinek ilyen betegsége van. A fiatalok elsősorban az élményvilág és a szaunák, éjszakai fürdőzések lehetősége miatt keresi fel elsősorban a Gyulai Várfürdőt.

Télen a Pécs környékiek is bőven találnak közel eső fürdőzőhelyet, melyek mindegyike nagy múlttal rendelkezik. Közülük egyik a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, mely méltán büszkélkedhet világhírrel. A közel 8.000 négyzetmétert elérő vízfelület mind a gyógyulásra, mind a pihenésre vágyóknak kínál lehetőséget, emellett a víz összetétele egyedülálló Európában, ezért a világ minden részéről érkeznek ide vendégek. A 34 és 38°C fok közötti vízhőmérsékletek lehetővé teszik, hogy akár télen is élvezzük a szabadtéri vagy félig fedett medencék szolgáltatásait.

fürdő Pécs, pécsi fürdő, harkányi gyógyfürdő, harkányi strand

Pécstől ugyancsak nem fekszik messzire Zalakaros, ahol szintén egész évben pihenhetünk és feltöltődhetünk. A fedett medencék az év minden napján látogathatók, ebből kettő gyógyvizes ülőfürdő, egy pedig termálmedence. Szintén egész évben igénybe vehetők a gyógyászati részleg vizes és száraz kezelőhelyeinek szolgáltatásai, valamint az élményfürdő attrakciói, melyek szintén termálvízzel üzemelnek. Ezen túl a szauna szeánszok egy nap kétszer vehetők igénybe, tematikus felöntésekkel minden igény kielégítésére.

Háttérmunkálatok télen

Ahhoz, hogy a strandok egész nyáron üzemelhessenek, az üzemen kívüli, tehát ősztől tavaszig tartó időszakban kell elvégezniük a fenntartóknak a medencék és a gépészet karbantartási, felújítási munkálatait (csempézés, vízszerelési munkálatok, gépészeti rendszerek átvizsgálása, javítása) valamint takarítását. Azokon a helyeken, ahol a medencék télen is üzemelnek, ezt csak időszakos zárva tartással lehet megoldani, így ezeken a helyeken időnként bizonyos medencék nem használhatók. Éppen ezért fontos, hogy a fürdők látogatása előtt tájékozódjunk az esetleges karbantartási munkálatokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük