Nyári üzemmód a strandokon is (Bama.hu)

Baranyai tanuszodák nem csak diákoknak (Bama.hu)
2015-06-04
Összecsapnak a magyar fürdők
2015-06-06
Összes

Június elsejével megékezett a kánikula, így meglehet, sokan tervezik, hogy hétvégét vízparton, vagy egy medence szélén töltik.

Utóbbira most már elég sok lehetőség lesz a megyében is, ugyanis szinte az összes strand, illetve a fürdők külső medencéi is kinyitottak. Egyedül az orfűi aquapark tervezi június 13-ára az indulást. Akármerre is vegyük azonban az irányt, fontos tudni, hogy a legtöbb helyen még elég hideg a víz. Pécsett a Pollack-strandon például 20 fokos, de a sikondai fürdőben sem sokkal több – ahogy arra a recepción felhívták a figyelmünket. Aki tehát fázós, válassza inkább a fűtött vizű strandokat, vagy a beltéri medencéket, és csak napozni menjen ki az épületből.

Hivatalosan kijelölt természetes fürdőhely a megyében továbbra is csak egy van, Orfűn, a Kis-tónál, ami szintén látogatható már. Bár a Nagy-tó Tekeres felé eső oldalán is gyakran csobbannak vízbe a hűsölni vágyók, ez azonban nem szabályos, ahogyan a Dunán a Csele-patak torkolatánál, vagy a dunafalvai homokos partszakaszon sem engedik a fürdést. Kikötőkben, hajózóutakban, horgásztavakban pedig – és ahol tábla tiltja – kifejezetten tilos a fürdőzés!

Idén sem szabad figyelmen kívül hagyni az aranyszabályt, mégpedig, hogy felhevült testtel nem ugrunk hideg vízbe. A napszemüveg, kalap, sapka is ajánlott, főleg, ha nem szeretnénk napszúrást kapni. A naptejet se hagyjuk otthon – minél fehérebb, érzékenyebb a bőrünk, annál magasabb faktorú fényvédő krémet használjunk.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/nyari-uzemmod-a-strandokon-is-614476

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük