Összecsapnak a magyar fürdők

Nyári üzemmód a strandokon is (Bama.hu)
2015-06-06
Kiváló a víz Orfűn és a Balatonon is (Bama.hu)
2015-06-09
Összes

Közel kétszáz magyar fürdő mérkőzik meg idén nyáron Az Év Fürdője közönségszavazás keretein belül. Az internetes verseny egyik célja, hogy a fiatalok körében is népszerűsítse a hazai fürdőket és fürdőkultúrát.

A Thermal Spa Siklós az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában indult, míg Harkány Az Év Fürdője címre pályázik. A Sellyei Termálfürdő A Helyiek Kedvenc Fürdője címért indul, így akár a dél-baranyai régióra adhatjuk le mindhárom szavazatunkat. A három voks az eltérő kategória miatt nem gyengíti egymás eredményét.

2015 nyarán először, de hagyományteremtő jelleggel, a Magyar Fürdőszövetség támogatásával, közönségszavazást szervez a termalfurdo.hu, melynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit keresi. A verseny során közel kétszáz hazai fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – mérheti össze erejét. A szavazás célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre.

A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is. Azonban az impozáns számok és remek lehetőségek ellenére a fiatalok mindennapi életében még nem találta meg a helyét a hazánkban is több ezeréves múltra visszatekintő fürdőkultúra és a fürdőzés.

Az Év Fürdője közönségszavazás során minél több fiatallal szeretnék megismertetni és megszerettetni a magyar fürdőket, illetve felhívni a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira.

A fürdőkre három kategóriában – Az Év Fürdője 2015., Az Év Feltörekvő Fürdője 2015. és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015. – lehet szavazni. A díjak nem szakmai jellegűek, mindhárom kategóriában a www.azevfurdoje.hu oldalon legtöbb szavazatot begyűjtő fürdő nyer.

A közönségszavazás június 4-én kezdődik és egészen kora őszig, szeptember 30-ig tart, a nyertes fürdők neveit a Magyar Fürdőkultúra napjának előestéjén, október 9-én hirdetik ki.

http://siklosihirek.hu/osszecsapnak-a-magyar-furdok-a-siklosira-is-szavazhat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük